دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 357 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 13 |
1-لوله پی تت
دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 195 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 19 |
مقدمه ای بر اندازه گیری
حدود300سال قبل ,اساس تیوری اندازه گیری با ورنیه توسط بیرورنیه ریاضیدان فرانسوی کشفشد,بدین ترتیب بود اکر دو طول برابر را به تقسیمات مساوی تقسیم کنیم و آنها را در مجاورت و انطباقبا هم قرار دهیم تمام خطوط تقسیمات در امتداد همدیگر قرار می گیرند ولی چنانچه تقسیمات با هم برابرنباشند خطوط در امتداد یکدیگر واقع نخواهند شد.که اساس تیوری اندازه گیری با کولیس بر این اصلاستوار می باشند.
زاویه سنج:
دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 292 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 46 |
مقدمه
طراحان چرخدنده همیشه از این موضوع تعجب می کنند که چرا بعضی از چرخدنده ها بهتر و بیشتر ازآنچه در فرمول های طراحی انتظار می رفت کار می کنند در حالیکه تعدادی دیگر حتی وقتی در داخلمحدوده طراحی، بارگذاری شده اند ناگهان دچار شکست می شوند.
به همین دلیل لازم است که عوامل خستگی چرخدنده به دقت بررسی شود.
انجمن چرخدنده سازان آمریکا (AGMA) خستگیهای چرخدنده را به 5 دسته کلی زیر تقسیم مینماید:
1ـ سایش (wear)
2ـ خستگی سطحی
3 ـ تغییر شکل پلاستیک (plastic flow)
4ـ شکست دندانه
5ـ شکست های خستگی که 2 یا چند عامل فوق را با هم دارند
هر یک از این دسته ها خود به چند نوع و شکل مختلف تقسیم می شود که در نهایت یک مهندس که در زمینه چرخدنده کار می کند با 18 شکل مختلف از خستگی چرخدنده مواجه می شود. به همین دلیلدر مواجه با یک چرخدنده آسیب دیده باید تلفیقی از علم و هنر آنالیز صحیح را بکار برد. اگر آنالیزخستگی بطور صحیحی انجام نشود ممکن است علت خستگی چیزی غیر از علت اصلی تشخیص داده شودکه در این صورت طراح را به سمت ساخت یک مجموعه چرخدنده ای بزرگتر از آنچه که نیاز است هدایتمی کند در حالیکه طراحی جدید نیز ممکن است دارای همان عیب قبلی باشد زیرا عامل اصلی تخریب هنوزتصحیح نشده است.
به عنوان مثال یک چرخدنده که در سرعت بالا کار می کند ممکن است برای ماههادارای ارتعاش قابل قبولی باشد اما ناگهان علائم ارتعاش با دامنه بالا پدیدار می شود.
تحقیقات دقیق روشنمی کند در مدتی که چرخدنده کار می کرده دندانه ها دچار سایش شده اند و در نتیجه فاصله بین دندانه هاافزایش یافته که همین عامل باعث افزایش دامنه ارتعاش چرخدنده شده است.
پس مشکل اصلی سایشدندانه ها است نه ارتعاش و ارتعاش باید به عنوان یک عامل ثانویه در نظر گرفته شود.
نکته مهم دیگریکه باید در نظر گرفته شود این است که گاهی طراحی چرخدنده صحیح است ولی چرخدنده بر اثر رفتارسایر قطعاتی که در مجموعه چرخدنده ای شرکت دارند یا سایر عوامل (محیط، خطای نصب و استقرار و…) دچار خستگی ناخواسته می شود. به عنوان مثال فرض کنید محور یک توربین توسط یک اتصالکوپلینگ به محور پینیون وصل شده است، در صورتیکه این اتصال در انتقال نیرو دارای خطای زیادی باشدیعنی نیرو را طوری انتقال دهد که نیروهای شعاعی و محوری بیشتر از آنچه در طراحی در نظر گرفتهشده به پینیون وارد شود در آنصورت پینیون و یاتاقان محور آن به سرعت دچار سایش یا حتی شکست میشوند.
بنابراین راه حل طراحی مجدد پینیون یا تعویض یاتاقان محور آن نیست بلکه باید در وضعیت اتصال(coupling) تجدید نظر کرد.
با این مقدمه به سراغ انواع خستگی هایی که در یک چرخدنده رخ می
دهد می رویم.
دسته بندی | مهندسی شیمی |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 592 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 19 |
نانو تکنولوژی:
واژه کلی است و بر تمام فناوری های پیشرفته در عرصه کار با مقیاس نانو اطلاق می شود .(ابعاد بین1 تا 100 نانومتر)
- نانومتریک بیلیونیم متر است.
- فناوری نانو توانایی کار در سطح مواکولی یااتمی برای ایجاد ساختارهای بزرگ و کاملأ نو با سازماندهیمولکولی است.
پیشرفت در بسته بندی هوشمند برای افزایش عمر مفید محصولات غذایی ،هدف بسیاری از شرکتهاست.
این سیستم های بسته بندی قادر خواهند بود پارگی ها و سوراخ های کوچک را با توجه به رابط محیطی(مانند تغییرات و رطوبت )ترمیم و مصرف کننده را از فساد ماده غذایی آگاه سازند.
مواردی کار ساز :
- افزایش مقاومت به نفوذ در پوشش هها
- افزایش ویپگی های دیواره (میکانیکی – حرارتی – شیمیایی و میکروبی)
- افزایش مقاومت در برابر گرما
- گسترش ضد میکروبهای فعال
- سطوح ضد قارچ
دسته بندی | مهندسی شیمی |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 522 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 33 |
روزانه بیش از پنج میلیارد لیتر آب آشامیدنی، شیر، آب میوه و سایر مواد غذایی مایع در جهان مصرفمی شود.
بسته بندی و روش نگهداری نقش مهمی در حفظ کیفیت این محصولات دارد. در واقع موادغذایی سالم باید بدون نیاز به افزودن مواد نگهدارنده و یا نگهداری در یخچال، بسته بندی شود و دراختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.
چنین امری چگونه ممکن است؟ مقاله حاضر در صدد ارائه تاریخچهمختصری از روش های بسته بندی و تشریح آخرین فناوری ها در این زمینه است که در قالب بسته بندیاسپتیک ظهور پیدا کرده است.
انواع بسته بندی
امروزه انواع بسته بندی در بازار به چشم می خورد که از مواد مختلف نظیر کاغذ، پلاستیک، فلز یاشیشه ساخته می شوند. اما شیوه اصلی برای شناخت بسته بندی ها ، تقسیم آنها به «انعطاف پذیر» ،«نیمه منعطف» و «سخت» است. بسته بندی به شیوه منعطف شامل کیسه هایکاغذی،پوشش هایپلاستیکی که چیپس در آن ریخته می شود و پاکت های کاغذی یا نایلونی که وسایل خریداری شده برایمنزل حمل می شوند.
رنگ در گرافیک بسته بندی
نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد استفاده ی به جا از رنگ هاست به عنوان مثال رنگ سبز درجایی بیانگر فساد و پوسیدگی ودر جایی بیانگر طراوت و تازگی باشد.
در انتخاب رنگ مواد غذایی و نوشیدنی ها علاوه بر توجه به رنگ مواد غذایی می توان با توجه بهویزگی های گروه مصرف کننده از رنگ ها به عنوان ابزاری قدرتمند بهره جست.
به عنوان مثال در طراحی جعبه ی چای گیاهی می توان از رنگهای ملایم و لطیف که مترادف فراورده هایگیاهی است بهره گرفت اما برای چای خشک می توان از زمینه ی تیره برای حس مرغوبیت محصول درمشتری استفاده کرد.
فناوری نانو چیست ؟
نانوتکنولوژی علم مطالعه و تحقیق پدیده ها و عملکردها در سطح اتمی، ملکولی و نانو ملکول می باشد.
این عمل دارای کاربرد در زمینه های مختلفی می باشد، صنایع غذایی یکی از موضوعاتی می باشد که بهآن توجه بیشتری شده است و اولین عرصه در صنایع غذایی که نانو تکنولوژی بر آن موثر است، بستهبندی مواد غذایی می باشد.
درکل هدف از بسته بندی مواد غذایی این است که هم زمان نگهداری آنهاافزایش یابد و هم مواد غذایی به طور کامل ا زخطر عوامل فساد درونی و یبرونی و میکروبی حفظ شود.